Glock 17 4,5mm

Glock 17 4.5mm

Pistolen: Glock 17

Glock 17 RecensionLuftvapen modellen av Glock 17 som drivs as kolsyra (CO2) och blev snabbt en favorit när vi på gevärsspecialisten testade den. Denna luftpistol skjuter med 130 m/s som är ungefär det som alla luftpistoler skjuter.

Hursomhelst så har den blowback (rekyl) som gör att den känns som att skjuta med en riktig Glock 17. Och med en mantel gjord i metall så känns den ännu mer som en riktig pistol.

Vi på gevärsspecialisten blev ett stort fan av den. Den levereras i en Glock orginal väska med två rejäla lås. Eftersom att den väger 795 g, så känns den ännu mer som en riktig pistol, Kort sagt så är det en av de bästa replika modellerna av Glock 17 som vi på gevärsspecialisten har provat och du behöver inte låna pengar för att ha råd att köpa den. Och vi var ett stort fan av den.

Avtryckaren

Avtryckaren är gjord i metall och var lite svår att skjuta med. När vi tryckte in avtryckaren så långt som vi har gjort på andra pistolerna så har den avfyrat. Men på denna så behövde vi trycka avtryckaren mycket längre in. Det började med it missförstånd då vi trodde att vi hade gjort något fel. Men annars så är pistolen toppen. Den är en exakt replika av den riktiga Glock 17 modellen i detalj.

Rekyl/Blowback

Blowback betyder då att manteln flyger bakåt och sedan tillbaka fram. Vilket gör att pistolen får en viss rekyl. Då snittet på en vanlig 9mm pistol ligger på 467 Joules(J) så har denhär luftpistolen 4,2 Joule (J). Och Joule (J) är ett sätt att mäta hur snabbt och hårt pistolen skjuter. Så ifall du jämför en vanlig 9mm pistol med just denna luftpistol så kommer rekylen att vara mesig. Men ifall det är första gången då håller i en luftpistol och ska skjuta kommer du bli överraskad.

Fantastiskt bra kvalitet men man behöver trycka ganska hårt på avtryckaren innan pistolen avfyrar.

 

Sammanfattad fakta om pistolen

  • Skön att hålla i och skjuta med.
  • Man behöver trycka in avtryckaren lite för hårt innan pistolen avfyrar.
  • Rekylen är liten jämfört med en riktig 9mm pistol, men ifall du håller i en luftpistol för första gången så kommer du att bli överraskad.
  • Blowback betyder att manteln flygar back sedan fram efter att du tryckt in avtryckaren.
  • Pistolen drivs med kolsyra (CO2).
Märkt , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *