MCX ASP 4,5mm

MCX ASP 4,5mm

Geväret:  MCX ASPMCX ASP Recension

MCX ASP är ett kolsyredrivet luftgevär (CO2). Den har eldlägen: Safe och Semi-automatiskt. Vi på gevärsspecialisten är ett stort fan av hur den skjuter, som en anfallare i NHL, den har en utgångshastighet på 200 m/s vilket är det högsta för ett luftgevär utan licens. Vi på gevärsspecialisten har provat detta luftgevär MCX ASP, med ett holographic sight. Med 1x i zoom. Efter att vi hade ställt in den att skjuta rätt så sköt den precis som den blev siktad med den. 

MCX ASP och liknande vapen hittar du hos PN Jakt HÄR

Safe Mode

Vidare så sitter ”säker” switchen väldigt händigt efter att du har skjutit. Ifall du har 10 skott i magasinet och har skjutit 5 men måste ställa upp dina måltavlor igen. Då kan du simpelt använda tummen för att dra ned ”säker spaken” så att geväret inte går att avfyra längre. Ända tills du har dragit ned ”lås knappen” igen så att du kan avfyra igen.

Siktet

Vi använde tacticalstores holographic sight till geväret  Vi tyckte att den fungerade väldigt bra, den var lite svår att montera på geväret eftersom att när man först ser siktet så ser det ut som att den ska sitta åt det motsatta hållet som det sak sitta. Sedan kan du välja själv ifall du vill ha röd eller grönt punkt i siktet. Och du kan enkelt justera ljusstyrkan på punkten.

Blowback/Rekyl

Geväret har ingen rekyl eller blowback. Som betyder att geväret kommer inte att: trycka mot axeln när du avfyrar, och inget kommer att röra sig på geväret när du skjuter. På vissa modeller, (mest på pistoler när det gäller luftpistoler) finns det blowback. Till exempel ”Glock 17”.

Magasinet

Magasinet är helt gjort i plast och laddas på det sättet att man öppnar sidan av magasinet och tar ut remmen och laddar remmen med skotten sedan sätter du tillbaka den i geväret och sedan är det bara dags att skjuta. Hursomhelst så sitter luckan som man öppnar för att ta ut remmen rätt så hårt mot magasinet så att man måste ta i lite grann för att öppna den. Vidare står det i manualen att sidan som har ”piggar” på sig ska sitta på höger sida men den funkar bara att ladda åt vänster och funkar att skjuta med så också. 

Sammanfattad fakta om geväret

  • Siktet som vi provade geväret med fungerade väldigt bra efter omständigheterna.
  • Geväret har ingen blowback eller rekyl.
  • 200 m/s och 10 J är gevärets styrka och snabbhet.
Märkt , , , ,